Av Natsimhan
English Français Breton Deutsch Svenska

Hur man spelar...

En omgång Linéo

Linéo är ett spel för två spelare. För att vinna måste en av spelarna ställa 4 pjäser i rad som har minst 1 kriterium som är lika. Han behöver inte ha ställt alla pjäser själv på spelbrickan.
Till exempel : 4 ihåliga pjäser.

Man drar lott om vem som skall börja spela. Spelaren börjar med att välja vilken pjäs motspelaren skall lägga.
Motspelaren lägger pjäsen på en ledig cirkel och väljer en annan pjäs till den förste spelaren.
Spelet fortsätter så tills en av spelarna vinner eller alla pjäser är på brickan.

Om alla pjäser är på brickan och ingen har vunnit så är spelarna lika.

Brickan och pjäserna

Brickan är rund och har 16 cirklar ritade som en fyrkant 4x4.
De 16 pjäserna är olika följande 4 kriterium : gröna eller lila, runda eller fyrkantiga, höga eller låga, fulla eller ihåliga.

Pjäserna står runt brickan i början på omgången.

Man kan få brickan att rotera med musen. Man ställer musen på den och rör på den medan man håller vänsterknappen nere.
För att välja en pjäs eller en cirkel på brickan måste man klicka med musens vänsterknapp.

Översyn

Översynen ger en syn på brickan och var pjäserna står överifrån.
Den är till för att komplettera 3Dsynen och ger möjlighet för vissa personer att se bättre var pjäserna står på brickan.
4
Den röda kulan på brickan är till för att lättare kunna titta från översynen till själva brickan.

Man kan inget göra med den vyn, den är bara till som information. För att ta bort den eller lägga till den så tryck på F2.

Svårighetsgrad omöjligt

För att vinna måste spelaren lägga 4 pjäser med samma kriterium i rad eller i en fyrkant.

Då finns det 9 chanser till att vinna !

Spela online

För att spela online måste din dator vara kopplad till Internet, och du behöver skapa ett konto på vårat forum (http://forums.natsimhan.com)
Användarnamnet och lösenordet som Du väljer kan Du sedan använda för att spela Linéo online.
Då är det bara att starta Linéo och klicka på Spela en omgång och sedan Online.